Inimesed

Lugedes klubi nimekirja, mis pärineb aastast 1999, on tunne nagu loeks raamatut “Kes on kes Eesti riigi ja ettevõtluse juhtimises”. Šoti klubi alustas esialgu üsnagi kinnise klubina, kuid osutus väga populaarseks ja liikmeskond kasvas kiiresti hiigelnimekirjaks. Seetõttu võeti vastu otsus kujundada klubist väiksema seltskonna, mõttekaaslaste kohtumiskoht. Täna on klubis alla saja liikme.
Klubi pole olnud poliitikategemise või mingi kindla maailmavaate levitamise koht. Siin loeb see, millised väärtushinnangud Sul on ning kes Sa inimesena oled, mitte positsioon või amet.
Liikmete huvid, omavaheline klapp inimestena ja ühiste väärtuste nimel tegutsemine määravad selle, kui tugev klubi on ning kuidas ta muutuvatele aegadele vastu peab.
Igale kollektiivile annavad näo tema inimesed ning veelgi enam need, kes seda juhivad. Šoti Klubi eesotsas on läbi aegade olnud klubi juhatus ning klubi esindusrolli täitnud klubi president. Igal presidendil on olnud oma fookus ja oma stiil, kuid nad kõik on pannud klubi juhtimisse oma energiat, teadmisi ja kogemusi. Klubi heal ja väärikal igapäevatoimimisel hoiab silma peal klubi perenaine.
Šoti Klubi liikmeid on lihtne ära tunda klubipintsaku järgi, mis eritellimusena igale soovijale rätsepatööna valmistatud. Pintsaku rinnataskule on tikitud klubi logo ning krae ja taskuklapi sisekülgi kaunistab Eesti tartankangas. Tähelepanelikum silm oskab märgata ka hõbedast rinnamärki Šoti Klubi liikme kuuerevääril. Klubisse vastuvõtmise tseremoonial ulatatakse värskele klubiliikmele nimeline klubikaart, mis avab talle muude hüvede hulgas ka ukse ainult Šoti Klubi liikmete jaoks mõeldud privaatse sissepääsu Uuelt tänavalt.
Lood, kuidas Šoti Klubi liikmete hulka jõuti, on erinevad aga omamoodi siiski sarnased. Tavaliselt tuli esimene samm klubi suunas mõne sõbra või tuttava soovitusel ning edasi sai määravaks juba seltskond. Kellele see sobis, see jäi, sai liikmeks ning tunneb ennast tänase päevani klubikaaslaste seltsis nagu vanade heade sõprade ringis- vabalt, sundimatult ja turvaliselt.